Johnny Vazquez

Nascut: 27.01.1979, Guadelajara Mexico.
Cel mai cunoscut pentru: Salsa (On1)

Johnny Vazquez este un performer, si un instructor, de renume mondial in scena latino. Alaturi de ceilalti 2 frati Vazquez (Francisco V. si Luis V.), a contribuit la crearea si raspandirea stilului L.A., sau cunoscut si ca On1.
Pentru el salsa nu e doar un hobby, ci un stil de viata.

Desi interesat in mare parte de fotbal, el a inceput la varsta de 14 ani sa danseze salsa, cand o fata l-a lasat singur pe ringul de dans in L.A, neimpresionata de abilitatile sale de dansator. La putin timp, a inceput sa invete sa danseze la studioul fratelui sau Francisco.

A devenit din ce in ce mai bun datorita efortului depus in a invata, si un an mai tarziu castiga concursuri de dans si campionate. Rogelio Moreno si Alex da Silva au fost de asemenea pioneri ai stilului `On1`. Johnny a castigat primul loc intr-o competitie de dans la faimosul LA Salsa Congress si asta la ajutat sa castige o bursa din partea lui Bacardi, si apoi sa predea Salsa LA in toata lumea.

A fost poreclit “Prince of Salsa” de catre Eddie Torres datorita talentului sau imens. Acesta este un lucru foarte important deoarece, la randul sau, Eddie Torres a fost numit “Regele Mambo” datorita contributiei aduse la mambo/salsa.
Vazquez a fost primul dansator ce a adus acest stil in Spania, Portugalia si Italia, si a castigat 3 campionate mondiale. A avut cateva partenere de dans de-a lungul anilor, incluzandu-le pe Carolina Sarisola si Claudia Riva. In 2001, el a fondat `Johnny Vaqzues Dance Company` (Imperio Azteca).

De asemenea a scos si un album de muzica, intitulat “Baila Rhumbero”.

In 2002 s-a decis sa locuiasca in Valencia, Spania. Si-a format propriul grup de dansatori “Johnny Vazques y su imperia azteca”. El este considerat cel mai mare dansator de salsa L.A..

Actuala sa partenera este romanca Anna Zidaru.