Johnny Vazquez – Prince of Salsa

Johnny Vazquez – Prince of Salsa

Johnny Vazquez

Nascut: 27.01.1979, Guadelajara Mexico.
Cel mai cunoscut pentru: Salsa (On1)

Johnny Vazquez este un performer, si un instructor, de renume mondial in scena latino. Alaturi de ceilalti 2 frati Vazquez (Francisco V. si Luis V.), a contribuit la crearea si raspandirea stilului L.A., sau cunoscut si ca On1.
Pentru el salsa nu e doar un hobby, ci un stil de viata.

Desi interesat in mare parte de fotbal, el a inceput la varsta de 14 ani sa danseze salsa, cand o fata l-a lasat singur pe ringul de dans in L.A, neimpresionata de abilitatile sale de dansator. La putin timp, a inceput sa invete sa danseze la studioul fratelui sau Francisco.

A devenit din ce in ce mai bun datorita efortului depus in a invata, si un an mai tarziu castiga concursuri de dans si campionate. Rogelio Moreno si Alex da Silva au fost de asemenea pioneri ai stilului `On1`. Johnny a castigat primul loc intr-o competitie de dans la faimosul LA Salsa Congress si asta la ajutat sa castige o bursa din partea lui Bacardi, si apoi sa predea Salsa LA in toata lumea.

A fost poreclit “Prince of Salsa” de catre Eddie Torres datorita talentului sau imens. Acesta este un lucru foarte important deoarece, la randul sau, Eddie Torres a fost numit “Regele Mambo” datorita contributiei aduse la mambo/salsa.
Vazquez a fost primul dansator ce a adus acest stil in Spania, Portugalia si Italia, si a castigat 3 campionate mondiale. A avut cateva partenere de dans de-a lungul anilor, incluzandu-le pe Carolina Sarisola si Claudia Riva. In 2001, el a fondat `Johnny Vaqzues Dance Company` (Imperio Azteca).

De asemenea a scos si un album de muzica, intitulat “Baila Rhumbero”.

In 2002 s-a decis sa locuiasca in Valencia, Spania. Si-a format propriul grup de dansatori “Johnny Vazques y su imperia azteca”. El este considerat cel mai mare dansator de salsa L.A..

Actuala sa partenera este romanca Anna Zidaru.


BachataBoy

Sunt foarte pasionat de Bachata si secundar de Salsa. Imi doresc sa cresc nivelul de dans al celor din jurul meu si impreuna cu ei sa facem lucruri incredibile. Imi doresc ca Bachata si Salsa, in Iasi, sa devina foarte cunoscute si practicate.